Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu(TÜRKONFED) TRABZON' da..
GERİ



‘Kobilerde Sosyal Sorumluluk’ konulu organizasyon için Trabzon’a gelen TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ve Başkan Yardımcıları Ali Eroğlu, Süleyman Sönmez ,Yönetim Kurulu üyesi Faruk Ekinci ve beraberindeki heyet DOKASİFED ve TSİAD ofisini, sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ nu makamında ziyaret etti.

TÜRKONFED heyeti buradan Trabzon Hilton otelinde gerçekleştirilen organizasyona katıldı.
Organizasyona Doğu Karadeniz İş Dünyası Federasyonu (DOKASİFED), TSİAD Yönetim kurulu ve üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Kosgeb Müdürü Dr. Mehmet Turhal, STK temsilcileri, KTÜ ve Avrasya Üniversitesi temsilcileri ile KOBİ temsilcileri ve davetliler katıldı.
 
Kadooğlu,  "KOBİ'lerde Sosyal Sorumluluk" başlıklı toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşanan gelişmelere rağmen, iş dünyasının hem ticari hem de sosyal sorumluluklarını yerine getirmeyi sürdürmesi gerektiğine işaret ederek, her ilin kendine göre problemleri bulunduğuna dikkat çekti.

Kadooğlu; "Bir ilin kalkınması, ancak o ilin insanlarının katkısıyla olur. Vali, Belediye Başkanları, Ticaret ve Borsa Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak akılla çözüm odaklı bir araya geldiklerinde sorunları beraberce çözebileceklerini, bunun örneklerini de sanayide kalkınan iller olarak gösterebiliriz" dedi.

Kadooğlu; "Trabzon'da oluşturulacak ortak akıl, ilk olarak Trabzonlu olup Trabzon dışında yaşayan iş insanlarını memleketlerine yatırım yapmaları için teşvik edilmeleri ile bir başlangıç sağlanabilir. Bir ilin kalkınması, ancak o ilin insanlarının katkısıyla olur. Büyük iş adamlarını davet etmek ve kendilerinden halkın bir şeyler istediğini, beklentileri olduğunu söylemek gerek" diye konuştu.

Organizasyonda ayrıca; Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneğinin Ekim ayında düzenlemiş olduğu KOSGEB destekli 'Uygulamalı Girişimcilik Kursunu' bitirerek sertifika almaya hak kazanan 22 kursiyerin sertifikaları TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, DOKASİFED Başkanı Zeyyat Kafkas, TÜRKONFED Başkan yardımcısı ve TSİAD Başkanı Hasan Kamil Hayali ile KOSGEB Müdürü Dr. Mehmet Turhal tarafından kendilerine takdim edildi.


TSİAD başkanı Hasan Kamil Hayali TÜRKONFED başkan ve yönetim kurulu üyelerini Trabzon'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirterek, TSİAD- KOSGEB işbirliği ile gerçekleşen organizasyonda sertifika almaya hak kazanan girişimcilere yeni kuracakları işlerinde başarılar dilerken, bu tür kursları tekrar açmak için gereken çalışmalara şimdiden başladıklarını belirtti.

07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed