Trabzon’a Uluslararası Spor Organizasyonu Lazım !
GERİ

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal ÖZTÜRK ve uzmanları, Trabzon SİAD’ı ziyaret ederek bir arama toplantısı yaptılar. 

Karadeniz Gençlik Oyunları ve EYOFF sayesinde Trabzon’daki spor tesisi sayısının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirten Birdal Öztürk, bu tesislerin doğru şekilde kullanılabilmesi için bölgede düzenlenen uluslararası organizasyon sayısının artmasına çalıştıklarını belirtti.

Trabzon SİAD başkanı Hasan Kamil Hayali, “Öncelikle bölgemizde spor adına proaktif bir çalışma sürdüren sayın müdürümüz Birdal Öztürk’e ve ekibine, ziyaretleri için teşekkür ediyorum dedi.


Hayali sözlerine şöyle devam etti;

Trabzon’da, şu anda mevcut bulunan 72 adet spor tesisi, Trabzon için çok büyük bir fırsattır. Bu tesislerin her biri, olimpiyat seviyesinde yapılandırılmış tesislerdir. Bu tesislerden doğru yararlanan bir şehrin, ileride, sporun herhangi bir alanında olimpiyat şampiyonları çıkarması bir hayal değildir.

Bu tesislerden doğru yararlanma adına yaptığımız arama toplantısında, temel olarak iki gündem maddesinin önemi konusunda mutabık kaldık.

Birincisi, Trabzon iş kesiminin önemli bir kısmını temsil eden TSİAD üyelerinin, bu tesislerden ilk önce haberdar olmasını, daha sonra da bilfiil kullanmasını sağlamak…

İkincisi ise, uluslararası standartlardaki bu tesislerin en doğru kullanımının bir uluslararası organizasyonun şehrimizde yapılması olduğundan hareketle, bu yönde ulaşılması gereken uluslararası kurumlarla bağlantıya geçmek ve gereken baskıyı, lobi çalışmasını yapmaktır.

Trabzon, eğer gündemine “Spor” başlığını almaz ise, şu anda kendisini öne çıkaran bu özelliğini kaybedecektir. Elimizde dünya standardında tesisler var.  Bu tesisleri düzgün şekilde elde tutmak bile bir maliyettir. Şu anda bu harcamalar yapılıyor. Artık bu harcamaların karşılığını almak vakti gelmiştir.

Trabzon’un nüfusu 779.379.

Bunun 230 bin kadarı, yani yaklaşık %30’u, 24 yaş altıdır…

Bu kadar yüksek genç nüfusumuz olmasına rağmen, bu spor tesislerini kullanan lisanssız ve lisanslı sporcu sayısı, 25.450…

Bu rakam toplam nüfusun %3’ü; genç nüfusun ise sadece %11’i dir.

Bu felaket durum, Trabzon ve bölgemiz için sadece tesislerin verimsiz kullanılması konusu değil, aynı zamanda da ciddi bir risktir.

Biz, TSİAD olarak, bu konuda, Trabzon’daki ilgili kesimlerle en kısa zamanda bir araya gelerek, bir eylem planı oluşturmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.





07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed