Eğitim ve İstihdam Çalıştayı Yapıldı..
GERİ
Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından organize edilen açık hava çalıştayı kapsamında ''Eğitim ve İstihdam'' konulu çalıştay programı KTÜ Osman Turan kongre merkezinde gerçekleştirildi.
Çalıştaya, KTÜ Araklı MYO Müd.Yrd.Yrd.Doç.Dr. Hasan Çebi BAL, Trabzon İŞKUR müdürü Adnan ZENGİN, KOSGEB İl müdürü Muhammet Mustafa KURT, Milli Eğitim İl Müdür yardımcısı Bünyamin AKYÜZ, TTSO yönetim kurulu üyesi Selahattin BEKTAŞ, MÜSİAD Başkanı Ali KAAN, TESOB eğitim müdürü Erhan EROĞLU ve derneğimiz adına yönetim kurulu üyemiz Övün Vedat OYMAN konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmacıların konuları kapsamında eğitim ve istihdam ilişkisi ile ilgili tecrübe ve önerilerini aktardığı konuşmalarda Yönetim kurulu üyemiz Vedat OYMAN, Türkiye'de eğitimin teorik olarak verildiği, eğitim süreci sonunda çalışma hayatına başlayan öğrencilerin adaptasyon sürecinin uzadığını, bu durumun staj sürelerinin uzatılması ve efektif hale getirilmesi veya öğrencilerin eğitim süreci içerisinde konuları ile ilgili firmalarda tam veya yarı zamanlı olarak daha uzun sürelerde çalışmaları ile aşılabileceğini söyledi. 
Ortahisar belediye başkan yardımcısı Abdullah Uraloğlu tarafından konuşmacılara plaket verilerek çalıştay sonlandırıldı.
07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed