TÜRKONFED DE ORHAN TURAN DÖNEMİ
GERİ

TRABZONSİAD ESKİ BAŞKANI ZEYYAT KAFKAS YÖNETİM KURULU ÜYESİ HASAN KAMİL HAYALİ DENETLEME KURULU ÜYESİ SEÇİLDİ

Üyesi olan 29 federasyon ve 235 dernek ile bölgesel ve sektörel iş dünyası örgütlerinin çatı kuruluşu olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun, (TÜRKONFED) İstanbul’da gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Orhan Turan seçildi. Genel Kurul’da yeni Yönetim Kurulu Üyeleri de belirlenirken, bir önceki döneme göre yönetimdeki kadın üye sayısı yüzde 100 artarak, ağırlığını yüzde 23’e yükseltti.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şükrü Ünlütürk’ün ev sahipliği yaptığı 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’in yanı sıra Konfederasyon üyeleri katıldı.

Şükrü Ünlütürk: “29 federasyon, 235 dernek ve 40 bini aşkın üye şirkete ulaştık”

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şükrü Ünlütürk, TÜRKONFED’in 25 yıldır Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve sosyal konularına eğildiğini belirterek, “Göreve geldiğimizde bölgesel ve sektörel olmak üzere 22 federasyon, 150 dernek ve 30 bin şirketin üye olduğu TÜRKONFED’e, bugün 29 federasyon, 235 dernek ve 40 bini aşkın şirket üye. Üç yılda 200’ün üzerinde geniş katılımlı etkinlik düzenledik, dokuz araştırma raporu ile KOBİ’lerimizin ve ülke ekonomisinin sorunlarına çözüm önerileri, yapıcı bakış açıları getirdik. TÜRKONFED International üye yapımızı genişleterek, 20 ülkedeki 13 derneğimizle iş dünyasının sesi olmaya gayret ettik” dedi.

TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan kimdir?

ODE Yalıtım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı’nı tamamlayan Orhan Turan, iş hayatı boyunca sivil toplum örgütlerinde görev almaya büyük önem verdi. Bu kapsamda Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin (İZODER) kurulmasında aktif rol aldı. 1997-1999 yılları arasında İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Turan, 2007-2011 yılları arasında iki dönem de İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin de (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Bugüne kadar birçok STK’da aktif rol alan Turan, halen TÜSİAD’da Denetleme Kurulu Başkanlığı, TÜRKONFED’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nde (TKYD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Sivil toplum kuruluşlarında 26 yıldır aktif görev alan Turan, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde lisansüstü seviyesinde dersler verdi.

Milliyet Gazetesi ve Ernst & Young işbirliğiyle yapılan Yılın Girişimcisi yarışmasında 2008 yılında “Yılın Girişimcisi” ödülünü alan Orhan Turan, Monte Carlo’da düzenlenen “Dünya Yılın Girişimcisi” yarışmasında Türkiye’yi temsil etti.
Evli ve bir çocuk babası olan Turan, iyi derecede İngilizce biliyor.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu

Abdulnasır Duyan
Ali Avcı
Ali Eroğlu
Ali Tekin Çelik
Aydın Buğra İlter
Batu Aksoy
Buket Eminoğlu Pilavcı
Burç Baysal
Celal Ögücü
Erdal Akarsu
Esin Güral Argat
Faruk Ekinci
Gültekin Okay Salgar
Hasan Küçükkurt
Hüseyin Öztürk
İbrahim Yılmaz
İrem Oral Kayacık
Mehmet Gün
Mehmet Salih Özen
Metin Yılmaz
Murat Kolbaşı
Nergiz Çifçi
Nur Ger
Orhan Turan
Ozan Diren
Öner Çelebi
Ramazan Kaya
Reyhan Aktar
Sanem Oktar
Selahattin Balkan
Serpil Veral
Soner Aygün
Suat Çalbıyık
Suat Çiftçi
Süleyman Sönmez
Ural Aküzüm
Yahya Alper Bektaş
Yiğit Savcı
Yurdum Hasgül Çağatay
Zeyyat Kafkas

07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed