HİSARCIKLIOĞLU FINDIK İÇİN TRABZON’DA
GERİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Trabzon Ticaret Borsası tarafından sektörle ilgili kuruluşların katkı ve destekleri ile uygulanan “Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma” projesi kapsamında oluşturulan 63 örnek fındık bahçesinden Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı İkisu Mahallesi’ndeki “Ekonomik Fındık” hasat törenine katılmak için Trabzon’a geldi.
Törene; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu,Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan,TrabzonSİAD Başkanı Sırrı Eren, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve vatandaşlar katıldı. 
Törende bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, fındığın Karadeniz için, ülke için, son derece önemli bir nimet olduğunu dile getirerek, “Türkiye'nin en stratejik tarım ürünlerinin başında geliyor. Hiçbir ithal girdisi yok, tamamen yerli ve milli. İhracat gelirinin tümü, ülkemizde kaldığından ayrıca çok değerli. Tek başına tarımsal ihracatının yüzde 10'nu gerçekleştiriyor. 600 bin aileye ekmek oluyor. Toprağı koruyor, güzelleştiriyor. O yüzden fındık hakikaten Karadeniz'e bereket getiren bir ürün. Allah’ın bizlere bahşettiği bu nimetin değerini bilmeli, korumalı ve geliştirmeliyiz.” şeklinde konuştu. Tören sonrası örnek fındık bahçesinde fındık hasatı gerçekleştirildi.

#dünyanınfındığıburada SOSYAL MEDYA ETKİNLİĞİ SONA ERDİ

TrabzonSİAD Başkanı Sırrı Eren ,Hisarcıklıoğlu’na #dünyanınfındığıburada sosyal medya etkinliğine desteğinden dolayı teşekkür ederek,” Sayın başkanımız 8 Ağustosta Trabzonda olacağını “Dünyanın fındığı burada” sloganı ile duyurmuştu, bugün etkinliğimizin son günü. Başkanımıza teşekkürlerimizi arz ediyoruz.“Dünyanın fındığı burada” demeyi fındığımıza sahip çıkmayı elbette sürdüreceğiz. Fakat 2-8 Ağustos tarihleri arasında düzenlediğimiz sosyal medya etkinliğimizin sonuna geldik. Amaç hasıl oldu. Fındık sosyal medyada günlerce konuşuldu, bir farkındalık oluştu.Üreticisi, tüketicisi,ihracatçısı, tüccarı fındığa sahip çıktı. Sosyal medya etkinliğimize destek veren milletvekillerimize, sivil toplum örgütü başkan ve yöneticilerine,kurum ve kuruluşlara, siyasi partilerimizin il başkanları ve teşkilatlarına,yerel basınımıza ,sanatçılarımıza ve vatandaşlarımıza şahsım ve yönetim kurulum adına 
teşekkürlerimi sunuyorum.Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak şehrimiz insanını, şehrimiz ticaretini ilgilendiren konuları konuşmaya, gündem yapmaya, çözüm önerileri üretmeye devam edeceğiz”şeklinde konuştu.

07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed