TrabzonSİAD’ın desteklediği 11.Uluslararası Sanat Günleri Başladı
GERİ
Derneğimiz tarafından desteklenen ve Trabzon Sanatevi tarafından düzenlenen 11.Uluslararası Sanat Günleri Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni ile başladı. Törene,Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Sırrı Eren,Başkan Yardımcısı Seçkin Kanca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, başkonsoloslar, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.
Açılışta konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Sanatın her türünün en güzel şekilde icra edildiği şehrimizde yine bu yıl Trabzon Sanatevi onbirincisini düzenlediği Sanat Günleriyle ilimizin uluslararası düzeyde tanıtımına, kent insanının farklı kültür ve sanat insanlarıyla buluşmasına katkı sağlamaktadır. Her zaman söylüyoruz. Trabzon kilometre kareye düşen sanatçı sayısının en fazla olduğu ildir. Sanat potansiyeli yüksek olan şehrimiz sadece kendi içerisinde değil Trabzon dışında da yaşayan hemşehrilerimizle birlikte kültüre, sanata ve hayata dokunan her alana önemli katkılar vermeye devam edmektedir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu ve katılımcılar karikatür,resim ve el emeği işlerin yer aldığı sergileri gezerek, eserleri yakından incelediler.


07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed