TSİAD’DAN GİRİŞİMCİLİK MARATONUNA DESTEK
GERİ


Karadeniz Teknik Üniversitesi Girişimcilik ve Pazarlama Kulübü tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği ve KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi desteği ile 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında ikincisi düzenlenen “UniversityforSociety Girişimcilik Maratonu"nun kazananları belli oldu.
Jüri üyeliğini TSİAD Başkanı Sırrı Eren, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanı Mehmet Sezgin, Trabzon FORUM AVM Genel Müdürü Böke Başaran ve Mali Müşavir Kamil Mahmutoğlu’nun yaptığı”U4S Girişimcilik Maratonu” na üniversite ve lise öğrencisi on grup katıldı. Bu maratonda öğrenciler 48 saat boyunca farklı alanlardaki 12 mentorün desteğiyle fikirlerini geliştirirken; kanvas, tasarımsal düşünce ve yatırımcıya sunum olarak üç ayrı eğitim aldılar. Aldıkları bu desteklerle iki gün boyunca aralıksız çalışarak iş fikirlerini geliştirdiler. On ayrı grup ve iş fikrinin yarıştığı maratonda birinciliği VR gözlük ile alıcıya satın almak istediği evi emlakçıda gezdiren “GitmedenGit" projesi ile Sıla Çalık, Büşra Mutlu, Çağdaş Doğan ve Yavuz Uzun kazanırken,ikinciliği yöresel müzikleri bir uygulamada toplayan "Mahlas" projesiyle Açı Koleji öğrencileri Mehmet Akif Aslan, Murat Alkaç, Aybüke Kalay, Rümeysa Atık ve Oğuz Kaan Malkoç kazandı. Maratonda “Hleep" isimli kargo taşımacılığına yeni bir uygulama getiren projesi ile Hasan Narin, Hüseyin Mutlu ve Erdem Özbay da üçüncü oldu.
İlk üçe giren gruplar önümüzdeki günlerde Ankara’dan atanan uzmanlarla üç aylık mentörlük eğitiminden sonra Ankara’da yapılacak final turuna katılacaklar. Finalde birinci olan grup ise Amerika Birleşik Devletleri’nde altı haftalık girişimcilik eğitimi hakkı kazanacak.
TrabzonSİAD Başkanı Sırrı Eren “KTÜ Girişimcilik ve Pazarlama kulübünü bu etkinliği için kutluyorum. Bu maratonun amacı üniversite ve lise öğrencilerini girişimciliğe özendirip,Trabzon'da girişimci sayısını artırmaya yönelik bir vizyon ortaya koymaktı. Yoruldular ama başarılı olduklarını düşünüyorum. Kısa sürede oldukça güzel fikirler ve sunumlar ortaya çıktı. Dereceye girenler kadar diğer iş fikirleri de değerli ve başarılı. Kulüp başkanı Şerife Gökdaş ve yönetimini ve bu organizasyona katılan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Birinci olan projeyi tebrik ediyorum.İkinci olan lise öğrencisi kardeşlerimizi de ayrıca kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. TrabzonSİAD olarak girişimci gençlerin etkinliklerine ve projelerine destek vermeyi sürdüreceğiz. “ şeklinde konuştu.



07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed