TSİAD “CORONA VİRÜSÜNE KARŞI MİKRO’DAN MAKRO’YA TÜRKİYE” WEBİNARINA KATILDI
GERİ

Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Sırrı Eren ve Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ “İşletme Koçu” youtube hesabında yayınlanan ActionCoach webinarına katıldı. TSİAD Yüksek İstişare Kurulu üyesi, ActionCoach Trabzon Sorumlusu Hasan Kamil Hayali’nin moderatörlüğünde gerçekleşen webinarda COVİD-19 virüsünün Trabzon’a ve Türkiye’ye etkileri konuşuldu.
TrabzonSiad’ın önerileri hakkında bilgi veren ve üyelerden gelen sorun ve çözüm önerilerini TSİAD olarak yetkililere ilettiklerine değinen Eren “Türk özel sektörü Türkiye’nin lokomotifidir. Örgütleri güçlüdür. Bugün bu örgütlerin çalışma, kullanılma zamanıdır. Üyelerimize bu anlamda sesleniyorum.Sorunları ve çözüm önerilerini iletmekten vazgeçmesinler. Bu zor günleri aşacağız. “Bir elin nesi var iki elin sesi var” dönemini yaşıyoruz.Devletimize, milletimize inancımız tamdır. Elbirliği ile iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.
İşletme koçu, webinarın moderatörü Hasan Kamil Hayali de “ Devletimiz bu dönemde ciddi destekler açıklıyor. Bu desteklerin devam etmesi adına piyasada önemli beklenti var. Bu dönemde biz de işletme koçları olarak bu piyasada yapılması gerekenler adına ücretsiz bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. ActionCoach olarak tüm dünyaya hakim iletişim ağıyla gelişmeleri yorumluyor, iş dünyasının yanında duruyoruz. İnsanlara en önemli iki önerimiz müşterileriyle iletişimi sosyal medyayı da kullanarak maksimum düzeyde sürdürmeye devam etmeleri ve panik yapmaktan uzak durmalarıdır. Şu an bir değişim yaşanıyor. Bu değişimi iyi algılayıp değişime katkı vermemiz gerekiyor. Panik değil plan yapmalıyız.” Şeklinde konuştu.Türk özel sektörünün belirsizlik altında iş yapabilme kapasitesi olduğuna değinen Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ  “ Bu süreçte bu kapasiteyi kurumsallaştırmamız gerekiyor. Değişim önemli fakat nelerin değiştiğini de iyi algılamalıyız. Evet çok şey değişecek ama bir çok şey de aynı kalacak. Ekosistemimizi korumak çok önemli. Bu dönemde liderlik de önemli. Birbirimizi desteklemeli dayanışma içerisinde olmalıyız. SİAD’lara, sivil toplum kuruluşlarına da çok iş düşüyor. Çok iyi gidiyorlar ama mücadeleye devam etmeliyiz. Basın aracılıyla, e-mail aracılığıyla sorunları iletmeye, seslendirmeye devam etmeliyiz. Devlet baba ama biz de evlatlar olarak taleplerimizle ona yön vermeliyiz. Örneğin Mücbir sebep sektörleri açıklandı, ötelemeler var ama yetmez. Ötelemelerden çok vazgeçmeleri de talep etmeliyiz.  Alt sektörlerin de mücbir sebep kapsamına alınmasını sağlamalıyız. Merkez bankasının kaynakları var.  Bu kaynaklar kullanılmalı. Her firma senaryolar bazında ne tür esnekliler yapabileceğini düşünmeli. Sektörle ilgili, firmayla ilgili senaryolar oluşturmalıyız. Bu senaryolar tutmasa da bizi diri ve hazırlıklı tutacaktır. Değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabul etmeli ama talep kar bir olgunluk içerisinde süreci yönetmeliyiz. Şairin dediği gibi en güzel bahtiyarlık anlamaktır. Bu dönemde ne olup bittiğini anlamalıyız. Trabzon’ a selam ve sevgilerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu. ( webinarın tamamını youtube işletme koçunuz hesabından üç bölüm olarak seyredebilirsiniz )
                                                             https://www.youtube.com/watch?v=MDUiBtVTYfg
07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed