TURSAB-TRABZONSİAD PANDEMİ SÜRECİNİ KONUŞTU
GERİ
 
Tursab Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı beraberinde yönetim kurulu üyesi Nihat Yılmaz ile birlikte Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ni ziyaret etti.
TrabzonSİAD Başkanı Sırrı Eren “Pandeminin ülkemizde yayılmasından kısa bir süre önce TURSAB’ı ziyaret etmiş salgının olası olumsuz etkileri ve turizmin geleceği ile ilgili görüş alışverişinde bulunmuştuk. Üyelerimizin görüşleri doğrultusunda hazırladığımız ve mayıs ayında kamuoyuna açıkladığımız turizm çalışması boyunca da sayın başkan ile istişare içerisinde olduk. Katkılarına teşekkür ediyorum.
Derneğimizin Trabzon turizmine önemli katkılar veren çok değerli üyeleri var. Turizm sektörü doğrudan ya da dolaylı olarak şehrimizde bir çok tüccarı, esnafı etkiliyor. Pandeminin olumsuz sonuçları herkesin malumu. Devletimizin açıkladığı destekler var. En son açıklanan hazine destekli KGF destek paketinin sektöre bir can suyu olacağını umut ediyoruz. Pandeminin sürdüğünün unutulmaması gerektiğini,
iş dünyasının ödemelere yeni ertelemeler beklediğini seslendiriyoruz. Halkın bireyselleşen tatil tercihlerinde kırsal turizmin gelişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Trabzon SİAD olarak sayın başkana ziyareti için teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.”şeklinde konuştu.
TURSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı da “Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği pandemi öncesi kurumumuzu ziyaret etmişti. Pandemi sürecinde elektronik ortamda istişare fırsatı bulduysak da bugün karşılıklı olarak turizmde gelinen noktayı değerlendirdik, bilgilendirmede bulunduk. Şehir otelleri ve yıldızlı otellerde doluluk oranları oldukça düşük durumda. Pandeminin ilk günlerinde de ifade ettiğimiz gibi büyük gruplar halinde seyahatler çok azaldı. Aile ve küçük gruplar şeklinde bölgemize gelenlerin, bölgemizin yaylalarında gezenlerin ve yayla tesislerinde konaklayanların oranı arttı. Elbetteki bu sayı geçen yıllarla karşılaştırıldığında sektörün zor durumu çok net ortaya çıkıyor. KGF destek paketini belgeli ödemelere bir kolaylık getirmesi anlamında önemsiyoruz. Dileğimiz salgın sürecinin bir dahaki sezonu etkilemeden son bulmasıdır. Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne bugüne kadar yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed