TSİAD Ortahisar Belediyesinin düzenlediği Turizm Paydaşları Toplantısı’na katıldı
GERİ


Toplantı Başkanlığını Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin GENÇ’in yaptığı Turizm Paydaşları Toplantısına TSİAD Başkanı Seçkin KANCA, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda turizm hakkında öneriler, tamamlanan ve tamamlanmak üzere olan projeler ayrıca sektörün geleceği için şehrimizde yapılması gerekenler de dahil olmak üzere görüşler paylaşıldı.

Toplantıda görüşlerini belirten TSİAD Başkanı Seçkin KANCA “Uzun süredir seslendirdiğimiz ve önemli gördüğümüz iki husus var, birincisi Kentsel Gelişim Vakfı’nın kurulması; bu vakıf şehrin yaşantısına dair sosyal politikalar üretecek, kent estetiğini arttırıcı faaliyetlere katkıda bulunacak, Trabzon sanatına sanatçısına katkı verecektir. Bir diğer hususta Turizm Araştırma Merkezi’nin kurulması; bu merkez geleceğe yönelik turizm planlamalarının oluşturulmasına, kadim şehrimizin tarihi geçmişinin ortaya çıkarılıp turizme kazandırılması için bilimsel araştırma yapılmasına, yeni turizm destinasyonları üretilmesine, turizme yönelik bilimsel anlamda eğitimler verilmesine ve bir çok konuda fikir ve proje üreterek sektöre ve şehir gelişimine de direkt katkı sağlanmasında önemli destekler verecektir. Bu iki hususun haricinde; müzelerin çeşitlendirilmesi, arkeolojik anlamda çalışmaların yapılması ve Trabzonun en tarihi bölgesi olan sur bölgesi ve etrafının düzenlenerek eski şehirin ortaya çıkarılması da turizme direkt katkı yapacaktır” dedi.

Toplantının kapanışında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin GENÇ “Çok verimli bir toplantı oldu, turizm hakkındaki görüşler ve yapılması gerekenler ile sektörün sorunlarını konuştuk. Tüm katılımcılara fikir ve görüşleri için teşekkür ediyorum. Toplantıda konuşulan konular hakkında hızlıca derleme yapıp harekete geçeceğiz” şeklinde konuştu.


07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed