24 Şubat Trabzon’un kurtuluşu kutlu olsun
GERİ


Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Seçkin Kanca, Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde bir açıklama yaptı. 

Kanca “ 14 Nisan 1916 günü kanlı çatışmalar neticesinde Rus kuvvetleri Trabzon’u işgal etmişti. Ruslar Trabzon’da kaldığı 1 yıl 10 ay 10 günlük süre içerisinde yerli halka acı dolu esaret günleri yaşatmıştır. Bunun yanı sıra Trabzon tarihinin önemli ve değerli eşyalarını, kültür ve sanat eserlerini Rusya’ya götürmüş ve aynı zamanda vilayet arşivini de tamamen imha etmişlerdir. Yaşattıkları acıların yanı sıra Trabzon tarihine ve kültür varlıklarına ciddi zararlar vermişlerdir. 

Trabzonlu Albay Hamdi Bey komutasında 37. Tümen bölgedeki çeteleri de temizleyerek 24 Şubat 1918 tarihinde Trabzon’a girmiştir. Trabzon’un ve Trabzonlu’nun 2 yıla yaklaşan esaret ve muhacirlik çilesine son vermiştir. 

Bu vesile ile Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği olarak Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yılını kutluyor, bugünlere ulaşmamızda büyük emekleri olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”

 

07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed