Trabzon SİAD Bşk. Kafkas, Sn.Valimizle ortak akıl üretebilecek olmamız umut verici.
GERİ
Trabzon SİAD Başkanı Kafkas, Sn.Valimizle ortak akıl üretebilecek olmamız umut verici.
 
Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyat Kafkas, yeni atanan Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ı Yönetim Kurulu Üyeleri ile makamında ziyaret ettiler. Başkan Kafkas ziyaret hakkında, TSİAD Yönetim Kurulu olarak Sayın Valimize yaptığımız hoş geldiniz ziyaretinden Trabzon adına umutlu ayrıldık. Trabzon’un gelişmesi için bundan sonraki çalışmaların; Kamu, Özel Sektör ve STL lar arasında bir uzlaşma ve proje mantığı içinde olacağı izlenimini edindik, kısaca aynı yöne bakıp,ortak akıl üretebileceğimizi görmek Trabzon adına sevindirici ve umut vericidir, değerlendirmesini yaptı.
 
Başkan Kafkas ziyareti değerlendirirken, Trabzon SİAD olarak özel bir çalışma ekibiyle hazırlattıkları “Trabzon Staretjik Planı”  proje dosyası ile “Trabzon İnovasyon Merkezi” çalışma dosyasını Sayın Valiye sunduklarını ve projelere katkı istediklerini, dile getirdiklerini söyledi.
 
Trabzon SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyat Kafkas Vali Recep Kızılcık’a yaptıkları ziyaret hakkında açıklamasını şöyle sürdürdü.
 
Trabzon SİAD olarak; üzerinde uzlaşılmış, yazıya geçmiş bir Trabzon Stratejik Planının olması gerektiğinin yıllardır savunuculuğunu yapıyoruz. Bu olmadığı için yanlış yapılanmaların faturası kentsel dönüşüm adı altında çok yüksek bedeller ödeyerek yapılmaya çalışılmaktadır. Artık Trabzon’da Kamu, Özel ve STK’lar arasında daha sıkı bir işbirliğinin gelişmesine Sayın Valinin önemli katkılar verebileceği izlenimini edindik. Sayın Kızılcık’a, Yaptığımız araçtırmada Trabzon da öne çıkan sektörlerden olan ,Metal ve Gemi İnşa sektörüne yönelik TÜBİTAK, TÜRKONFED ve TÜSİAD ile ortaklaşa çalıştığımız “Bölgesel Metal, Gemi İnşa ve Madencilik İnovasyon Merkezi” kurulması çalışmalarımızı kapsayan proje dosyamızı verdik. Teşvikle ilgili olarak ise Bölgeye yatırımcı çekecek “ Trabzon Yatırım Destek Ajansı”’nın kurulması konusunda görüşlerimizi paylaştık. Donanımları ve uzmanlığıyla Trabzon için bir şans olduğuna inandığımız Sn.Kızılcık ile Trabzon’un gelecek 15 yılının yol haritasını ortaya çıkarabileceğimizi düşünüyorum.
07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed