Trabzon’ da Kalkınma Ajansı Kuruluyor
GERİ
TSİAD BASIN AÇIKLAMASI 06/07/2009
 
 
 
Başbakan Recep Tayip Erdoğan
Trabzon’ da  Kalkınma Ajansının
15 gün içinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulacağı müjdesini verdi.
 
Konuyu değerlendiren Trabzon SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyat  Kafkas, Sayın Başbakan ile Belediye Başkanımızın ev sahipliğinde görüştük. Görüşmede ”onbeş gün içinde Bakanlar Kurulundan çıkartacakları kararla, Trabzon’da Türkiye’nin 26. Kalkınma Ajansı kurulacağı müjdesini aldık. Bu Trabzon veDOKAP illeri yerel kalkınması adına son derece olumlu bir gelişmedir, yorumunu yaptı.
 
Başkan Kafkas, Avrupa Ülkeleri yerel kalkınma hamlelerinde “Kalkınma Ajanslarını” 1945’den beri kullanmaktadırlar. ”Trabzon Kalkınma Ajansı” hem yerel kalkınmanın marş motoru, hem de yerel kalkınmaya katılımcılık sağlayarak, demokratik bir açılım da getirmiş olacaktır. Ayrıca “Trabzon Kalkınma Ajansı” İlimize verilen teşvikin en büyük destekçisi olacaktır. Bu konuda başta Sn. Başbakan’a, Bakanımız Sn. Özak’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, dedi.

 
 
Trabzon SİAD Başkanı Zeyyat  Kafkas değerlendirmesini şöyle sürdürdü.
 
Trabzon ve DOKAP Bölgesi illeri, “Trabzon Kalkınma Ajansı” ile yerel kalkınmanın marş dinamosuna kavuşacaktır. Kamu, Özel ve Sivil Sektörlerin temsil edileceği  “Trabzon Kalkınma Ajansı” ile yasal bir ortamda aynı yöne bakmanın mutluluğunu da  yaşayacağız. Açıklanan teşvik paketinde yeni yatırımlar için büyük olanaklar sunulmaktadır. Yeni yatırımların bölgeye çekilmesinde “Trabzon Kalkınma Ajansı” gibi bir yapıya şiddetle  ihtiyaç duyulmaktaydı. TTSO öncülüğünde “Trabzon Yatırım Destek Ajansını” kurma hazırlıklarına  başlamıştık. Başbakan’ın bu jesti ile büyük bir ekonomik yük sırtımızdan kalkmış oldu. Trabzon Kalkınma Ajansı yerel kalkınmanın marş motoru görevini yerine getirecektir. Trabzon merkezli kurulacak olması da ayrı bir önemi taşımaktadır, dedi.
 
07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed