TÜRKİYE VE AB ARASINDA KIRSAL GENÇLİK ZİNCİRİ OLUŞTURULMASI
GERİ
Trabzon SİAD
Genel  Sekreteri Recep Ergenç,
“TÜRKİYE VE AB ARASINDA KIRSAL GENÇLİK ZİNCİRİ OLUŞTURULMASI”
 Projesi kapsamında
 27- 28 Ağustos 2009 tarihinde Ankara’da düzenlenen
II. ANKARA ULUSLAR ARASI KIRSAL GENÇLİK KONFERANSI’ na katılacak
 
 
Ergenç konferans ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Mersin Valiliği tarafından yapılan “TÜRKİYE VE AB ARASINDA KIRSAL GENÇLİK ZİNCİRİ OLUŞTURULMASI projesi kapsamında düzenlenen konferansa katılacağını, konferansta “İl Özel İdareleri Gençlerin Yerel Yaşama Katılımını Nasıl Teşvik Edebilir” sorunsa yanıt aranacağını, söyledi.
 
Genel Sekreter Ergenç, projeye seçilen dört sosyal ortak (paydaş) ilden birinin Trabzon, diğer illerin ise İstanbul, Ankara, İzmir olduğunu belirterek; proje AB ile Türkiye arasında Kırsal Gençlik zincirini oluşturulmasının; AB sürecine, gençliğin ve özelde kırsal gençliğin bir başka açıdan dahil olmasının amaçlandığını, söyledi.
.
TSİAD Genel Sekreteri Recep Ergenç proje ile ilgili şunları söyledi.
Projenin Trabzon paydaşlığını “Trabzon İl Özel İdaresi” yürütmektedir. İl Özel İdareleri kırsala en yakın kuruluşlardır. “İl Özel İdareleri” gençliğin işsizliğini azaltmada ve başka pek çok konuda girişimlerde bulunmalıdır. Gençler, ister kentte ya da kırsalda yaşasınlar; işsizken ya da yoksulluk içinde yaşarken, yerel yaşama katılma konusunda ne kadar istekli olurlar? Proje ile Trabzon İl Özel İdaresi toplumsal yaşama gençlerin katılımı konusunda katkı veren bir kurum olarak sorumluluk üstlenecek. Süreç gençlerin oluşturacağı kurumsal yapılar “Gençlik Konseyleri, gençlik parlamentoları ve gençlik forumları” ile hayata geçirilecektir. Trabzon İl Özel İdaremiz bu kurumsal yapının desteklenmesi için öncelikle kaynak ayıracaktır. Eylül Meclis toplantısında Trabzon İl Özel İdaresi Meclisimiz gerçekten tarihi bir kararı oylayacaklar. TSİAD olarak, Trabzon İl Özel İdaresinin “ Kırsal Gençlik“ ve gençlerin yerel yaşama aktif katılımlarının sağlanmasına yönelik projesinde desteği tam olacaktır,  dedi.
 
 
07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed