Güney Çevre Yolu Dikkate Alınmalı
GERİ


Trabzon SİAD
Başkanı Kafkas;
“Küresel İklim Değişiklikleri nedeni ile
Trabzon
 İç ve dış göç tehdidi
Altında kalacaktır”
Bu da ''Güney Çevre Yolu''nu çok daha önemli kılmaktadır.
 
Trabzon SİAD başkanı Kafkas, yaptığı yazılı açıklamada, küresel iklim değişikliklerinin yaratacağı sorunlar nedeniyle,bilim adamlarının ifadelerine göre, ülkemizin birçok bölgesinin %20 - %40 daha az yağış alarak su fakiri olacağı ifade edilmişdir. bunun kaçınılmaz olarak iç göçe neden olacağını belirten  Kafkas,  yağışların azalmasından en az etkilenecek bölgenin Doğu Karadeniz Bölgesinin olacağını, iç ve dış göçün en çok baskı yaratacağı ilin ise Trabzon olacağını, söyledi
 
TSİAD başkanı Kafkas, bir taraftan küresel iklim değişikliklerinin yaratacağı göç baskısını göğüsleyebilmek, diğer taraftan şehrin gelişiminin önünü açmak için daha bütünsel (stratejik ) planlama çalışmalarına ihtiyaç vardır. Bu planlamada “Güney Çevre Yolu” yaşamsal önemdedir, yorumunu yaptı.
 
Trabzon SİAD Başkanı Kafkas açıklamasını şöyle sürdürdü.
Trabzon, bölgesinin en gelişmiş çekim merkezidir. Ortaya çıkacak gelişmelere ve talep baskısına hazırlıklı olmalıyız. Doğu batı yönündeki yerleşimlerde “yaşanabilirlik sınırı” üstünde bir yoğunluğa ulaşılmıştır. Bu nedenle Trabzon, güneydeki uygun yerleşim alanlarına açılmalıdır. Hazırlıkların şimdiden yapılmasını çok önemli görmekteyiz. Projesi Karayollarınca yapılmış bulunan “Güney Çevre Yolunun” yaşanacak felaketi de öngörerek, İl Planlama ve Koordinasyon Kurulunun gündemine alınması, güzergahının ve şehirle olan bağlantı yollarının yeniden belirlenmesini istiyoruz. Trabzon’un karşılaşacağı göçün yaratacağı talep baskısına hazırlık açısından da Güney Çevre Yolunu önemli görmekteyiz
. Trabzon Siad olarak Belediye yönetimine güveniyoruz ve Büyük Şehir olabilmek için, belde belediyelerin merkeze bağlanması düşüncelerine sonuna kadar katılıyoruz ve bu düşüncenin bile Güney Çevre Yolu ile taçlandırılmasının gerekliliğine inanıyoruz.dedi.




President Kafkas the South Ring Road…


Kafkas Prisident of Trabzon SİAD ;
"Global Climate Change because of Trabzon internal and external migration will remain under threat" This makes much more important to the South Ring Road.
 
 
Kafkas Prisident of TrabzonSİAD In his written statement, would create a problem because of global climate change, according to statements by scientists, many regions of our country 20% - 40% receive less rainfall would be water-poor as indicated. as it inevitably will lead to internal migration indicates the Caucasus, at least reduction of rainfall affected the region's eastern Black Sea region will be the internal and external migration will create the most pressure will be Trabzon province is, he said.
 
 
Kafkas TSİAD president, global climate changes on the one hand, migration pressures will make the breast to the other side to open the front of the city from a more holistic development of the (strategic) planning studies are needed. This planning "Southern Ring Road" is vital, made the comments.
 
 
Trabzon, the region is the most advanced center of attraction. Developments will emerge and should be prepared to demand pressures. East-west direction from these settlements "viability limit" was reached on a density. Therefore, Trabzon, south of the appropriate residential areas should be opened. Preparations are already done on a very important. Project Karayollarınca made the "road around the South" will be experienced in disaster as predicted, Provincial Planning and Coordination Board's agenda to be taken, with most of the route and the city want to be the reallocation of connecting roads. Will create demand pressures will face migration of Trabzon in terms of preparation to see the South Ring Road are the key. The municipal government, and we trust Siad Trabzon City to be older, thought to be connected to the center of the town council until the end of this idea, and we even participated with the South Ring Road crowned believe in the necessity.he said.
07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed