Kamyon Şoförlüğünden Patronluğa Giden Dikenli Yol ( Nusret ONUR - Onurlar Koll.Şti.)
GERİ



(İzinsiz yayınlanamaz)

40 metrekarelik bir dükkanda baba mesleği ile başlayan ve zirveye kadar giden iş hayatındaki başarı öyküsünü anlatan Nusret Onur
 
Kamyon şoförlüğünden
patronluğa giden dikenli yol
 
TRABZON- Onurlar Kolektif Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Onur, adeta bir koltukta beş karpuzu birlikte taşıyor.
Baba mesleği gıda toptancılığı ile ticaret ve iş hayatına atılan Nusret Onur, 40 metrekarelik dükkanda başlayan iş hayatının öyküsünde pek çok zorluklarla da karşılaşarak bugünkü yerine gelmiş. Bugün Organize Sanayi Bölgesi’nde 2700 m2 kapalı alana kurulu şirketin sadece 800 m2’sinin yönetim binasına ayrıldığını söyleyen Nusret Onur, serviscilik de, kamyon şoförlüğü de yaptığını ve başarıya giden yoldaki merdivenlerin bunlar olduğunu söyledi. Üçüncü kuşak olarak baba mesleğini yürüten Nusret Onur, aile şirketi olan Onurlar Kolektif Şirketi’nde amca çocukları ve kardeşleri ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını söyledi.
 
 
40 METREKARELİK DÜKKANDA BAŞLAYAN İŞ HAYATI
Marmara Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesini 1980 yılında bitiren Nusret Onur, yine aynı yılda İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde yüksek lisans eğitimi tamamladı. Daha sonra İstanbul’da bazı firmalarda muhasebe müdürlüğü ve yöneticilik yaptı. 1984 yılında baba mesleği olan Trabzon’daki gıda toptancılığı mesleğine dönen Onur, halen Trabzon’un Arsin İlçesi Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bulunan Onurlar A.Ş’nin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. İstanbul’da iş hayatının temellerini attıktan sonra Trabzon’a gelen Onur, Mumhaneönü’ndeki 40 metrekarelik bir dükkanda baba mesleği olan gıda toptancılığını yapmaya başladığını anlattı.
 
KAMYON ŞOFÖRLÜĞÜ DE YAPTIM
1995 yılına kadar Trabzon Doğu Karadeniz Bölgesi civarındaki illere servisçilik yaparak bir nevi kamyon şoförlüğü yaparak iş hayatını devam ettirdiğini ve bunu 12 yıl sürdürdüğünü söyleyen Nusret Onur işlerinin biraz daha gelişmesi ile beraber kamyon şoförlüğü ve servisçilik olayını elemanlara devrettiklerini söyledi. Artık yönetim kademesinde görev almaya başladığını ve 1994 yılında Philip Morris’in bayiliğini alarak mevcut iş potansiyelini biraz daha geliştirdiklerini belirten Onur, yaklaşık 14 yıldan beri de Philip Morris ile çalıştıklarını kaydetti. Philip Moris’in bir Amerikan şirketi olması nedeniyle iş dünyasında bu firmadan çok fazla faydalandıklarına vurgu yapan Onur, “Daha doğrusu bize ticaretin büyük bir kısmını, nasıl yapılacağını Philip Morris’teki çalışmalarımızdan sonra öğrendik. Bu Amerikan sistemini de şu andaki kurulu olan şirketimizin büyük bir kısmında da uygulamaktayız. Muhtelif şirketlerin distirbütörlüğünü yapmaktayız. Bunlarla Philip Morris’i kıyasladığımız zaman onların bu şirketlerden 25-30 yıl daha ileride sistem olarak olduğunu görmekteyiz. Bu sistemi biz şirketimizde uygulamaya devam etmekteyiz. Philip Moris ticari hayatımıza son derece katkısı olmuş bir şirkettir” dedi.
 
“EN BÜYÜK HEDEFİMİZ KURUMSALLAŞMAYI TAMAMLADIK”
Trabzon’daki Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu olan işyerlerinin toplam kapalı alanının 2700 m2, yönetim binasının da 800 m2 olduğunu söyleyen Nusret Onur, Türkiye’nin önde gelen markalarının distribütörlüğünü yaptıklarını hatırlattı. Onur, en büyük hedeflerinden birisinin de kurumsallaşma olduğunu ve bunu tamamlamayı başardıklarını dile getirdi. Kendisinin şu  anda ailede 3. kuşak olarak görev yaptığının altını çizen Nusret Onur, “Aile şirketlerini incelediğiniz zaman bütün dünyada bu ikinci kuşaktan sonra batma eğilimine girildiği görülecektir. Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi de; kurumsallaşmaya ve eğitime önem vermemek. Kurumsallaşmanın biz yüzde 70’lik kısmını tamamladık. Yüzde 30’luk kısmının üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim açısından baktığınız zaman sadece eğitim için yaptığımız son derece güzel toplantı salonumuz ve her türlü donanımı yapılan seminer odamız var. Bu konuda KTÜ ile sürekli işbirliği halindeyiz. Bu işbirliği kapsamında öğrencilerle beraber değişik zamanlarda hem bizim işyerimizde hem de üniversite bünyesinde toplantı ve konferanslar yapmaktayız. Bundaki amacımız, üniversite ile beraber iş dünyasının sıkı bir ilişkiye girmesi ve öğrencilerimizin iş dünyası ile beraber yetişmesini sağlamak.
 
ŞİRKETLER BÜNYELERİNDE EĞİTİM BİRİMİ OLUŞTURMALI
Trabzon’un en büyük sıkıntılarından birisinin de yeterli ara eleman olmayışı olduğuna vurgu yapan Onur, bunun Türkiye genelinde olduğu gibi hat safhada bir sıkıntı olduğunu söyledi.. Bize pazarlamadan iyi anlayan satış elemanı lazım.. Trabzon’da satış elemanı konusunda son derece yetişmiş eleman yok. Dolayısıyla bunu biz KTÜ’ye bağlı meslek yüksek okullarında da çok önem veriyoruz. Buralar ara eleman yetiştirecek okullar. Onun için Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi bu ara eleman sıkıntısı, Türkiye’de yaklaşık 400 bin kişiye ara eleman lazım. Yani iş var, fakat kaliteli işçi olmadığından dolayı iş dünyası son derece fazla sıkıntıya giriyor. Bunu çözmenin yolu şirketlerin kendi bünyelerinde eğitim birimini oluşturmalarıdır. Şirketler aile şirketleri yapısında kurumsallaşma ve eğitim olayını tamamladıklarında (bunların ikisini bir bütün olarak kabul etmek gerekiyor) şirketlerin yaşamasının iki kuralıdır bunlar. Bir de Türkiye’deki aile şirketlerinin en büyük sıkıntısı gelinler ve damatlar. Bu iki kısım da kontrol altına alınırsa Türkiye’deki şirketlerin yaşama şansının artacağı aşikardır” ifadelerini kullandı.
SOSYAL HAYATIN HEP İÇİNDE OLDUM’
Yoğun iş hayatının yanı sıra sivil toplum örgütlerinde de faaliyette bulunduğunu, geçtiğimiz dönem Trabzon Belediyesi Meclis üyeliği görevi yaptığını söyleyen Nusret Onur, Belediye Meclisinde  Meclis Başkanlığı yaptığını ve. Kültür Komisyonunda üyesi olduğunu belirtti. Kent Konseyi Yürütme Kurulu başkanlığını görevini sürdürdüğünün altını çizen Onur, Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkan Yardımcılığını da devam ettirdiğini, bunun yanısıra Türk Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyeliği, Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği Başkan Yardımcılığı, sivil toplum kısmını yürüttüğünü dile getirdi.
02.04.2019
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed