TSİAD yönetimi inşaat sektör temsilcisi üyeleri ile buluştu.
GERİ
Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sabır toplantı ile ilgi açıklamasında; yaşanan krizin Trabzon’da ki etkilerini anlamak, çözüm önerilerini ele almak amacı ile seri toplantılar düzenleme kararı aldık, onbeş gün ara ile yapacağımız sektör toplantılarından ilkini inşaat sektörü temsilcisi üyelerimiz ile gerçekleştirdik, dedi.
 
 TSİAD Başkan Sabır, inşaat sektör temsilcilerinin ortak görüşü doğrultusunda yaptığı değerlendirmede; Trabzon’da da alım gücünde önemli bir düşüş var. Parası olanda ne yapacağını bilmediğinden harcama yapmıyor, tedirginlik var. Alımların önemli bir kısmı, sektörde dibe vuran fiyatların yurt dışında yaşayan hemşerilerimizce fark edilerek, geleceğe yatırım olarak yapıldığını, söyledi.
 
Yapılan sektör toplantısında özetle aşağıdaki konular görüşüldü ve değerlendirildi.
 
      -       Ülkemizde her şey özelleştirilmeye çalışılırken, devletin TOKİ aracılığı ile inşaat sektörüne girmesini haksız rekabet nedeni olarak değerlendiriyoruz. TOKİ Devletten neredeyse bedavaya aldığı yerleri, arsa payı olmaksızın, üstelik tartışılabilecek kalitede yapıp satmaktadır. Trabzon’da 3000 kadar TOKİ evi yapılmış ya da yapılmaktadır. Sektör devre dışı bırakılmıştır.
 
-          Ayrıca, bölgemizde yüksek montanlı ihalelere yerel sektör temsilcilerimiz karne yetersizliği nedeni ile girememektedir. Sektör temsilcilerimiz büyük firmaların taşöreni durumuna düşürülmüştür. Bölgede ihaleye çıkılacak yüksek montanlı projelerin parçalanarak, ihalesi yapılmalı; böylece bölge firmalarının bu ihalelere iştiraki sağlanmalı.
 
 
 
-           İnşaat sektörünün geleceği ve krizin aşılmasında finans sektörünün önemli rolü bulunmaktadır. Sektör gelişen teknolojiye paralel olarak, kaliteli proje, kaliteli imalat ve yeni pazarlar arama etkinlikleri ile yeniden ivme kazandırılmalı.
 
-          Sektör temsilcileri ayrıca Pazar daralması nedeni ile , ülke dahilinde diğer illerde de imkanların araştırılmasının yararlı olacağını bununla beraber yanı başımızda bulunan dış pazarın krize rağmen gözden çıkarılmaması ve Pazar araştırmasına devam edilmesi hakkında fikir birliğine varıldı.
 
 
 (İngilterede 315 yıldan beri bu kadar faiz indirimi olmamış)
02.04.2019
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed