Trabzon
GERİ



   


Trabzon'da spor alanında bir ilk
Trabzon’da spor alanında bir ilk gerçekleşiyor.

3-4 Temmuz 2010’da Türkiye Dans Sporları Federasyonu Türkiye Dans Ligi’nin 3’üncü ayağının Trabzon’da yapılacağı kentte büyük bir sevinç yarattı.Organizasyon kapsamında hem Türkiye’nin en iyi dansçıları Trabzon’a gelecek hem de Federasyona bağlı yüzlerce dans kulübü Trabzon’a değişik illerden katılacak.

Trabzon Dans Sporları Kulübü Başkanı Meltem Dilaver Atagün, 6 aylık bir kulüp olmalarına rağmen Türkiye çapında yapılan yarışmalarda Trabzon adına 3 yarışmaya katıldıklarını ve 3’ünden de altın madalya aldıklarını söyledi.
 
 
“Bu madalyaları kazandıktan sonra federasyonun gözünde parladık. Kendimizin ve antrenörümüz Serkan Ersöz’ün de katkılarıyla yarışmanın 3’üncü ayağının Trabzon’da oynanması için elimizden gelen gayreti gösterdik ve sonun başardık” diyen Atagün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yarışmaya Federasyon yöneticileri, hakemler, antrenörler, yarışmacılar ile yaklaşık 1500 kişinin katılması bekleniyor. Bu insanların hepsi Trabzon’da ağırlanacak. Trabzon Dans Sporları Kulübümüz adına 10 çifti iddialı bir şekilde bu yarışmaya hazırlıyoruz. Kulübümüz bu yarışmaya dans sporlarından ve salsa dansından katılacak. Bu görsel şenliğe bütün Trabzon halkını yarışmayı seyretmeye ve yarışmacılarımızı desteklemeye davet ediyoruz”
 
 
‘KALİTELİ BİR GÖRSEL ŞÖLEN OLACAK’
Atagün, “Trabzon’da yapılacak olan dans liginin 3’üncü ayağında Trabzon’a ünlü milli sporcuların geleceğini ve çok kaliteli bir görsel şölen olacağını belirterek, “19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan müsabakalara girişler ücretsiz. Herkes buraya gelip maçları seyredebilir. Hem Trabzonlu yarışmacılara destek olmalarını hem de Trabzon’u en güzel şekilde temsil etmelerini istiyoruz. Trabzon Dans Sporları kulübü Ocak ayında kuruldu, 6 aylık süre içerisinde çok önemli yollar kat ettik. 3 yarışmaya katıldık 3 yarışmada da altın madalya getirdik Trabzon’a. Trabzon’un ilk ve tek kulübü bu konuda. Bu işe gönül vermiş insanlar varsa burayla kesinlikle irtibata geçmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
‘TRABZON’DA OLMASI İÇİN ZORLADIK’
Atagün, “Bu tür şeyler mesela büyük illerde yapılıyor, Trabzon’da olması için çok zorladık. Trabzon uzak bir şehir akıllarının ucundan bile geçmeyecek bir şehir. Meşakkatli bir yol bu, çocukları bir yıldır özel olarak hazırlıyoruz. Trabzon’da olması açısından çok yararı oldu hocalarımızın da. Bu yüzden Trabzon’a gelindi. Bu işin sanatsal yönü de var. Bu farklı bir spor dalı. Bunu tüm Trabzon’da hatta Karadeniz’e yaymak istiyoruz. Gitgide de çoğalan bir potansiyelimiz var. Büyükşehirlerde Ankara başı çekiyor. Bunun yanında Trabzon’un olması insanları çok şaşırttı. Biz bunu çoğaltmak istiyoruz. Bir sürü yarışmacılarımız olsun ilk 3’ü ilk 5’i biz oluşturalım istiyoruz. Bunların dünyada ve Türkiye’de önemli yerlere gelmelerini istiyoruz. Hocamız Serkan Ersöz de federasyonun ilk antrenörlerinden profesyonel bir insan tabi onun büyük katkılarıyla buralara geldik” ifadelerini kullandı.
 
‘SADECE TRABZONSPOR DEĞİL’
Başkan Atagün, Trabzon’un ülkede Trabzonspor futbol takımı ve Basketbol takımı ile yeteri kadar tanındığını ancak diğer spor dallarının da unutulmaması gerektiğini söyledi. Atagün, “Trabzon’da artık şampiyonlarımız var. Minikler, Yıldızlar, Gençler, Yetişkinler ve Büyüklerden oluşan 5 kategoride yarışmacılar gelecek Trabzon’a. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir Antalya, Bursa başta olmak üzere diğer illerden katılımcılar da olacak. Bunların hepsi Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun lisanslı sporcuları. 500 çiftin üzerinde bir katılım bekliyoruz. Bu da 1000 kişi ediyor. Bununla beraber federasyon üyeleri gelecek. Yaklaşık 1 500 kişiyi 2 boyunca Trabzon’a ağırlayacağız” diye konuştu.
 
‘SAHİP ÇIKTIĞIMIZI GÖSTERMEK LAZIM’
“Millilik çocukların geleceğine yönelik bir yatırım” diyen Atagün, “Trabzon muhteşem bir kent. Trabzon’un bu tür sanatsal faaliyetlere nasıl sahip çıktığını göstermemiz lazım. Trabzon’un Kültür ve Sanat Merkezi olduğunu en iyi şekilde göstermek istiyoruz. Futbolda da ismimiz var basketbol da da var. Buna dans sporları da eklenecek. Türkiye’de ismimizi duyurduk. Artık şampiyonlarımız var. Dünyada ismimizi duyurmak istiyoruz artık. O yüzden Trabzon Dans Sporları Kulübü koyduk buranın ismini” dedi.
 
Trabzon Dans Sporları Kulübü ile iletişime geçmek isteyenler:
 
Sabit Tel: 0462 221 36 12
 

 

02.04.2019
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed